Rukometni reprezentativci Bosne i Heregovine okupili su se danas u hotelu “Hills” na Ilidži, te tako krenuli u novu misiju, zvanu kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj.

Prvog dana priprema selektoru Bilalu Šumanu javilo se 11 igrača: Mario Blažević, Tomislav Nuić, Marin Vegar, Ivan Karačić, Marko Tarabochia, Saša Marjanac, Benjamin Čičkušić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Nikola Prce, te golman Sidik Omerović, koji će pomoći u radu reprezentacije.

repka-ilidza-1 repka-ilidza-2 repka-ilidza-6 repka-ilidza-8

Nakon „prozivke“ Šuman je sa svojim saradnicima održao kraći sastanak sa igračima, a onda je održan i trening u dvorani KSC Ilidža, koja pruža vrhunske uslove za rad.

-Održali smo prvi trening na kojem sam imao jedanaestoricu igrača. Ovo je bilo malo upoznavanje. Raduje me činjenica da ćemo uskoro biti kompletni. Moramo imati strpljenja dok se kompletiramo, a to će trajati ova naredna tri ili četiri dana – kazao je Šuman, koji je zadovoljan urađenim.

Sa Šumanom su u stručnom štabu poznato trenersko ime Zdenko Grbavac, zatim dr. sc. Muris Đug koji je zadužen za kondicionu spremu igrača, fizioterapeut Bogdan Janković, operativci RSBiH Bojan Jolić i Damir Muzurović.

Više fotografija sa današnjeg treninga možete vidjeti u našoj GALERIJI.

BiH 2. novembra u Valjadolidu igra protiv Španije prvu utakmicu kvalifikacija za Euro, a onda 6. novembra u sarajevskoj dvorani „Mirza Delibašić“ čeka nas spektakl i utakmica protiv Austrije.

S nama u grupi je još i Finska, a dvije prvoplasirane ekipe izborit će nastup na EP.

Naš tim u Španiju putuje 1. novembra, a do tada će trenirati dva puta dnevno u KSC Ilidža, prijepodne od 10 do 12 sati, a poslijepodne od 18 do 20.