Iskusni lijevi bek naše reprezentacije i poljskog Azoty-Pulawyja Nikola Prce prvi je došao na pripreme u hotel „Hills“ na Ilidži i javio se selektoru Bilalu Šumanu.

Propustio je jedan trening, kako bi nakratko otišao kući, a već od petka ujutro radi punom parom sa reprezentativnim kolegama.

Iako bez više od pola reprezentativaca, naš tim radi vrijedno, čekajući da se do ponedjeljka kompletira, a onda pokuša maksimalno iskoristiti preostalo vrijeme. Njega je realno malo, jer već u utorak bh. selekcija putuje u Valladolid, a u srijedu je utakmica sa velikom Španijom.

– Vremena je jako malo za uigravanje. Protiv Španije će se osjetiti ta neuigranost. Praktično u komopletnom sastavu ćemo obaviti samo jedan trening – kaže Prce u razgovoru za službenu stranicu Rukometnog saveza BiH.

O Španiji ima samo riječi hvale. Ne bez razloga. Jer, Španija ima veliku bazu kvalitetnih igrača, koji igraju u velikim evropskim klubovima.

– Teško se mi možemo porediti sa Špancima. Mi skoro pa da opet krećemo iznova, može se desiti da izgubimo deset golova razlike i znate kakvi su naši ljudi, može krenuti pljuvanje po svemu.

Realno, našu šansu za drugu poziciju u grupi trebamo tražiti u meču sa Austrijom, koji igramo već 6. novembra u Sarajevu. Austrijance moramo dobiti na domaćem terenu, ali taj susret ćemo najaviti nakon Španije – ističe Prce.

Na pitanje šta bi mogao biti ključ uspjeha u tom dvoboju sa Austrijancima, iskusni vanjski igrač kaže:

– Muška igra, velika borbenosti, podrška pune Skenderije… može nam donijeti željeni rezultat. Dat ćemo sve od sebe da ih pobijedimo. Austrijanci su su možda i malo jači od nas, jer treba pogledati u kojim klubovima nastupaju njihovi igrači, to su uglavnom ekipe iz Bundeslige i najbolji najbolji austrijski timovi – rekao je Prce.

I. Ć.