Bh. rukometaši sinoć su poraženi od Austrije sa 23:22 u meču drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon poraza od Austrije, selektor bh. reprezentacije Bilal Šuman govorio je za SportSport.ba.

“Teška utakmica, bila je neizvjesna do kraja. Mogu da kažem prvo poluvrijeme da smo odigrali dobru odbranu. Imali smo taj neki aktivni rezultat 11:9, a njihov golman je imao čak devet odbrana. Drugo poluvrijeme nije bila na nivou ta igra šest na šest. Stizali smo rezultat kontrama i polukontrama. Želimo naći te neke  lake golove koji nam trebaju”, rekao je Šuman za SportSport.ba, te je dodao:

“Momcima ne mogu da kažem ništa u vezi odbrane. Mislim da je ova realizacija koštala poraza. Imali smo šansu na 22:22, šut Toromanovića pored gola, a onda oni daju gol i to je to. Možda je moglo biti i drugačije, ali to su te finese koje su normalne u ovom sportu. Moramo biti pravi u realizaciji, moramo nastaviti raditi dobre stvari. Mogu da budem zadovoljan odbranom, momentima kada trčimo kontru, odbranom na igrača manje, ali moramo biti bolji u realizaciji kada dođemo do pravih šansi”.

“Nije ništa izgubljeno, imamo četiri utakmice, u maju dvije s Finskom i sve je u našim rukama. Ta zadnja utakmica s Austrijom može da bude ključna. Imat ćemo vremena da radimo neke stvari i da se poboljšamo”, istakao je Šuman.

Sportsport.ba