Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman sa saradnicima okupio je u petak tri selekcije na Ilidži u hotelu „Hollywood“.

Igrači koji čine selekciju lige BiH, zatim U-18 i U-16 na Ilidži borave petak, subotu i nedjelju.

Ekspedicija broji 81 člana, koji vrijedno rade u zaista odličnim uslovima.

Osim kvalitetnih treninga ekipa, koji se obavljaju u KSC „Ilidža“, zatim dvoranama Pete i Gimnazije Dobrinja, ekipa stručnjaka sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli obavila je testiranja igrača koji čine selekciju lige.

Također, testirano je nekoliko igrača iz U-18 koji nisu bili na prvom okupljanju u oktobru. Svaki igrač sada ima svoj karton, evidentiran i njihov razvoj će ubuduće biti redovno praćen.

imag0225 imag0230 imag0229 imag0224 imag0231 imag0232

Ovo je već drugo okupljanje selekcija U-18 i U-16 čime je nastavljen trend kojeg je uveo selektor Šuman nakon imenovanja, a koji do sada nije bio prisutan u našem rukometu. Time se pravi baza igrača, koji će nositi naš reprezentativni rukomet u budućnosti.

Igrači će na okupu biti do nedjelje, kada će se nakon ručka vratiti kući.

U hotelu „Hollywood“ zatekli smo ekipu makedonskog Pelistera, koji danas igra protiv Vogošće Poljine Hils utakmicu Challenge Cupa. Trener Kasim Kamenica je izabrao ovaj hotel upravo zbog sjajnih uslova koji imaju naše selekcije.

I.Ć.