Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, pred utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Estonije uputio je naknadne pozive dvojici srednjih bekova.

Pozivi su upućeni Goran Daničiću iz banjalučkog Borca, Adnanu Harmandiću iz visočke Bosne, te Denis Serdareviću, golmanu francuskog drugoligaša Caena, javlja Anadolija.

Šumana je na ovaj potez primorala činjenica da su dolazak na okupljanje 23. oktobra iz opravdanih razloga otkazali povrijeđeni Duško Čelica i Marko Tarabochia, te zbog privatnih obaveza golman Nebojša Grahovac.

– Sva trojica su me na vrijeme obavijestili da nisu u mogućnosti učestvovati u ovoj akciji. Zbog toga sam uputio pozive Daničiću, Serdareviću i Harmandiću, koji je povratnik u reprezentaciju. Harmandića sam pozvao zbog njegovog iskustva i činjenice da igra u domaćoj ligi. Želja mi je da što više igrača imamo iz Premijer lige BiH, a uz to Harmandić je godinama nosio dres reprezentacije i sigurno nam može pomoći – kaže Šuman za AA.

Bh. selektor istakao je da je zajedno sa Gordanom Muzurovićem, direktorom rukometne reprezentacije BiH, uspio pronaći način da se, uprkos problemu sa blokiranim računom Rukometnog saveza BiH, osiguraju sredstva za organizaciju domaće utakmice sa Estonijom, te za putovanje i boravak u Tallinnu.

Rukometni Zmajevi okupljaju se 23. oktobra na Ilidži.

Anadolija