Prema ocjeni Pokreta za Evropu i evropske integracije, a uz prisustvo mnogih svjetskih ambasadora i Visokog predstavnika Valentina Inzka, kao i predstavnika političkog i javnog života naše zemlje, Rukometna reprezentacija BiH je izabrana za najbolji sportski kolektiv naše države koja zbog svoje muktietićnosti i principa djelovanja sa omladinskim selekcijama na najbolji način promovira evropske principe i vrijednosti!

Ovo izuzetno priznanje je primio direktor rukometnih reprezentacija Gordan Muzurović, koji je u svom govoru obračajući se prisutnima izjavio:

– Sportisti svake zemlje a u ovom slučaju naši rukometaši, su po pravilu bolji dio svakog društva, ne samo po ostvarenim rezultatima nego i kao primjer pravih ljudskih vrijednosti koji kao takvi i kreiraju atmosferu jednog druš tva! Rukometna reprezentacija je klasičan primjer kako to treba da izgleda!

Zahvaljujem se ljudima koji su prepoznali naš put, pogotovo u principu djelovanja koji se odnose na mlade selekcije koje u ovom trenutku žive i rade na velikom prostoru cijele BiH i mi sa tim opredjeljenjem nastavljamo dalje gradeći na sportskim principima bolje sutra za naš rukomet i zemlju u cjelini!

Bez obzira na probleme s kojima se suočavamo, s ponosom možemo istaći da u ovom trenutku imamo u pogonu svih 5 reprezentativnih selekcija koje  na isključivo sportskim principima grade svoju budućnost, što je opredjeljenje i strategija reprezentativnog djelovanja kao i strategija Rukometnog saveza BiH u cjelini!

Ako su to evropski principi, a očigledno jesu, onda smo još više zahvalni na dodijeljenom priznanju koje je konkretni suport za dalji rad!

Obračanje direktora Muzurovića je nagrađeno gromoglasnim aplauzom i čestitanjima prisutnih!