U okviru najavljenih i planiranih aktivnosti, krajem januara, tačnije od 25.1.2018. do 28.01.2018. godine rukometni klub Leotar iz Trebinja će biti domaćin kontrolnog okupljanja U16 reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine.

Rukometni klub Leotar domaćin je ovog okupljanja a u sklopu mini priprema omladinska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će i kontrolnu utakmicu sa domaćinom okupljanja.

Selektor ove selekcije Jasmin Mrkonja sa svojim pomoćnikom Dositejom Perićem objavio je spisak rukometaša na koje će računati u sklopu ovih mini priprema.

Radi se o kontrolnom okupljanju gdje će selektor Mrkonja sa svojim pomoćnicima iz šireg rostera igraća odabrati potencijalne kandidate za konačni spisak U16 reprezentativne selekcije BiH. Posljednje okupljanje ove selekcije bilo je u Donjem Vakufu prije nekoliko mjeseci.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Nikola Lazić (Sloga Doboj), Danis Kovačević (Krivaja), Adnan Bečić (Konjuh)

Lijeva krila: Belmin Hrnjić (Bosna Visoko), Alan Mujkanović (Maglaj), Nemanja Milovac (Borac m:Tel)

Desna krila: Luka Perić (Borac m:Tel), Vedad Čamo (Goražde), Azer Musić (Gračanica)

Lijevi bekovi: Miloš Trifunović (Sloga), Nemanja Peštić (Jedinstvo Brčko), Harun Sirćo (Bosna Visoko), Boriša Krstić (Slavija)

Srednji bekovi: Miloš Kos (Kozara MP), Amar Korkarić (Bosna Sarajevo), Adnan Jamaković (Bosna Visoko)

Desni bekovi: Berin Keso (Bosna Visoko), Miloš Maksimović (Sloga), Tarik Velić (Maglaj)

Pivoti: Benjamin Brkić (Maglaj), Igor Miljenović (Borac m:tel), Đorđe Ratković (Leotar)

Rezerve: Zoran Radić (Borac m:tel), Kolja Tojčić (Borac m:tel), Vasilije Kovač (Leotar), Mladen Kalamanda (Kotor Varoš).