Predstavnici Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine potpisali su ugovor u realizaciji i održavanju turnira “IHF/EHF Women’s Trophy 2018” koji će se održati u Tuzli u periodu od 29. maja do 3. juna ove godine.

Ugovor su potpisali predsjednik EHF-a Michael Wiederer i generalni sekretar evropske kuće rukometa Martin Hausleitner te predsjednik Rukometnog saveza BiH Amir Zahirović, generalna sekretarka našeg Saveza Lejla Hairlahović i predsjednik Rukometnog saveza TK Nedim Musić.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina će u periodu od 29.5. do 5.6 2018. godine biti domaćin IHF/EHF Trophy Women’s turnira za U18 reprezentativne selekcije. Tuzla, odnosno Mejdan ugostit će rukometašice rođene 2000. godine i mlađe.

Na turniru će osim domaćina učešće uzeti i selekcije Estonije, Belgije, Kipra, Moldavije, Velike Britanije, Azerbejdžana i Luksemburga.

Turnir je takmičarskog karaktera, pobjednik će se plasirati na Interkontinentalni kup 2019. godine a pobjednik Interkontinentalnog kupa izborit će direktan plasman na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Svijet Rukometa