Naša muška rukometna reprezentacija u oktobru počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a s nama u grupi su Češka, Bjelorusija i Finska.

Selektor Bilal Šuman nije ni u junu sjedio skrštenih ruku. Imali smo probu u Mađarskoj, Maglaju i Brčkom i ocjena je da je i ovo bio pun pogodak.

-Obavili smo junske pripreme od 12 dana. Odigrali smo tri utakmice, dvije međusobno i jednu s Mađarskom, imali 15 treninga, a na okupu je bilo 28 igrača – rezimirao je Bilal Šuman, selektor naših rukometaša.

Šuman ističe da RSBiH nije imao nikakvih troškova za ovu akciju, što je dobar znak da mnogi u svojim sredinama žele vidjeti rukometne „Zmajeve“.

-U saradnja sa našom Zvjezdanom Nedić i Brčko distriktom osigurane su nam pripreme od četiri dana u ovom gradu. Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić nam je osigurao pet dana priprema u Maglaju. Selektor Mađarske Ljubomir Vranješ u dogovoru samnom osigurao nam je tri dana boravka u Budumpešti, gdje smo igrali prijateljsku utakmicu s ovom reprezentacijom – rekapitulirao je Šuman posljednju akciju.

Selektor je istakao veliko gostoprimstvo gdje god da je došao naš tim.

-Osim odličnih uslova, naišli smo zaista na ljude koji žele da pomognu. Mirsad Mahmutagić, načelnik općine Maglaj i firma „Bontex“ obezbijedili su 30 košulja za naš tim, tako da će reprezentacija biti u novom dres-kodu za putovanja u oktobru.

Alen Karić, vlasnik fabrike „Kismet“, koja radi odijela za „Armani“, počastio je reprezentaciju sa 30 odijela. Posjetio nas je u Maglaju i bez ikakvih uslova, onako od srca, počastio je našu državnu selekciju. Hvala svima i ovo su pozitivne stvari, koje trebaju da se znaju – kazao je Šuman.

I.Ć.