Evropska rukometna federacija je odlučila da Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine dodijeli Gerflor podlogu na kojoj se igraju utakmice.

„Na radionici u Trondheimu kada je tema bila kvalifikacijski ciklus za EURO 2020 za muškarce istakla sam detaljno naš problem sa podlogama. Nakon radionice u EHF sam uputila molbu za donaciju podloge koja bi nam uveliko olakšala organizaciju kvalifikacijskih utakmica“ kaže Lejla Hairlahović, generalni sekretar RSBiH.

Po završetku turnira u Tuzli u RSBiH je stigla obavijest da je EHF odlučio donirati podlogu za igranje rukometnih utakmica, a ugovor je potpisan u Glasgowu na 14. Kongresu EHF.

„Veliko iznenađenje je bilo da je EHF odobrio donaciju podloge, ali ništa nije slučajno. To je još jedan vid podrške koji smo dobili od EHF, ali to je i svojevrsno priznanje za turnir u Tuzli koji je dobio pohvale i na Kongresu. EHF je preko svojih predstavnika bio upoznat sa problemima sa podlogom i za Turnir. Podloga ima veliku vrijednost i nama će olakšati organizaciju utakmica“, završila je Lejla Hairlahović.

Ugovor su u Glasgowu potpisali Martin Hausleitner, generalni sekretar EHF i Lejla Hairlahović, generalni sekretar RSBiH.